Declareren

U hebt bij Stad Holland drie manieren om uw nota te declareren. Het kan gemakkelijk via de Mijn Stad Holland app, online via Mijn Stad Holland en per post. Lees hieronder hoe dit te werk gaat.

Via de app, website of post

Wij maken met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken om uw zorgkosten rechtstreeks af te rekenen. U hoeft dan niets te doen. Heeft u toch van een zorgverlener een rekening ontvangen? Dan kunt u deze bij ons declareren via onze app, website of per post met het declaratieformulier. 

Minimale kans op afwijzing

Veel nota’s worden afgewezen omdat ze onvolledig zijn. Als voor ons niet duidelijk is wie, wat voor behandeling, wanneer gehad heeft, weten we niet hoe we het moeten vergoeden. Controleer daarom zelf of uw zorgverlener er alles opgezet heeft: uw naam, uw adres, uw geboortedatum, de behandeling en de behandeldatum. Aan bepaalde beroepsgroepen stellen wij extra voorwaarden. Controleer van tevoren of uw behandelaar aan die voorwaarden voldoet en of de gegevens van deze behandelaar ook duidelijk op de nota staan. De voorwaarden per vergoeding vindt u in ons vergoedingenoverzicht.

Buitenlandse nota's

Heeft u een nota uit het buitenland? Dan hebben we altijd de originele papieren rekening nodig. U kunt deze nota dus niet online declareren. Maak een kopie voor uzelf, en stuur de nota per post op. Vergeet niet de vragen op de achterkant van het declaratieformulier in te vullen, die gaan speciaal over zorgkosten in het buitenland.

Op welke manieren kunt u bij ons declareren?

App

Declareren is nog nooit zo makkelijk geweest als met de MijnStad Holland app. Maak of selecteer een foto van uw nota, stuur deze naar ons op en wij doen de rest. Het is ook mogelijk om een PDF via de app in te dienen.

Logo App StoreLogo Google Play

Website

MijnStad Holland, uw persoonlijke omgeving op deze website, biedt ook de mogelijkheid om een declaratie in te dienen. In drie simpele stappen is uw declaratie ingediend.

Post

Liever per post declareren? Vul het declaratieformulier in en stuur deze samen met de originele nota's naar:

Stad Holland Zorgverzekeraar
Postbus 295
3100 AG Schiedam

U kunt het declaratieformulier invullen op deze website mét (via MijnStad Holland) of zonder uw persoonlijke gegevens. U kunt ook een leeg declaratieformulier uitprinten en deze met de hand invullen.