Betaalmogelijkheden

Een duidelijk overzicht van alle betaalopties


  • Deze mogelijkheden gelden voor zowel de premie als het eigen risico
  • Wilt u geen omkijken hebben naar uw betalingen? Kies dan voor automatische incasso
  • Pas uw betaalwijze eenvoudig aan in de beveiligde omgeving van Mijn Stad Holland

De betaalmethodes van Stad Holland

Automatische incasso

Als u via automatische incasso betaalt, dan incasseren wij uw zorgpremie en eigen risico van uw bankrekening.  In de eerste week van de nieuwe betaaltermijn (maand, kwartaal, halfjaar of jaar) wordt de premie geïncasseerd. Na een niet uitgevoerde incasso wordt er een betaalverzoek toegestuurd (zie hieronder beschreven). 

Wanneer u zich vlak voor 31 december, of begin januari bij Stad Holland Zorgverzekeraar heeft aangemeld als nieuwe verzekerde (per 1 januari), vindt de eerste automatische incasso mogelijk iets later plaats. Dit heeft te maken met het later inregelen van uw aanmelding in ons systeem. De eerste automatische incasso zal dan naar begin februari verschoven worden. Als u gekozen heeft voor een maandelijkse incasso, moet u er rekening mee houden dat de maanden januari én februari in één keer geïncasseerd zullen worden. Maar ook wanneer u ná 1 januari nog een wijziging doorgevoerd heeft (bijvoorbeeld uw vrijwillig eigen risico) die invloed zal hebben op het premiebedrag, zal dit in februari verrekend worden met de premie.

  • De jaarbetaling vindt plaats in januari
  • De halfjaarbetaling vindt plaats in januari en juli
  • De kwartaalbetaling vindt plaats in januari, april, juli en oktober

Kan ik mijn jaarpremie voor 2018 nu al betalen?

Wanneer u de premie voor 2018 nog dit jaar wilt voldoen verzoeken wij u het jaarbedrag zoals dit vermeld staat op het onlangs toegestuurde polisblad 2018 over te maken op rekeningnummer NL42 ABNA 0201 1000 10 onder vermelding van uw verzekerdennummer.

Indien u hier geen gebruik van wilt maken, zullen wij in de eerste week van 2018 de jaarpremie bij u in rekening brengen.

Als wij uw premie voor de eerste keer incasseren dan kan het enkele dagen later zijn.

Betaalverzoek 

In dit geval ontvangt u een brief met een betaalverzoek. Hierin staat het totaalbedrag en het verzoek dit aan ons over te maken onder vermelding van het betalingskenmerk. Op basis van uw correspondentievoorkeur wordt dit digitaal of per post verzonden.

Acceptgirokaart

Als uw betaalwijze op acceptgiro staat, ontvangt u aan het begin van uw betaaltermijn (maand, kwartaal,halfjaar of jaar) een acceptgiro. De uiterste betaaldatum staat vermeld op de nota. Uw eigen risico nota ontvangt u ook per acceptgiro, zodra u zorgkosten heeft gemaakt.


Correspondentievoorkeur

Per 1 juli 2016 geldt: als u een digitale correspondentievoorkeur heeft, ontvangt u geen papieren acceptgirokaart meer per post. Dit geldt voor zowel de premie als het eigen risico.

Betalingskorting

Verzekerden moeten de premie voor de basisverzekering (en ook voor de aanvullende verzekering) maandelijks bij vooruitbetaling voldoen. Wilt u een langere periode vooruit betalen, dan krijgt u korting. Ook wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico resulteert dit in korting op uw premie. Meer informatie vindt u op de pagina over de basisverzekering.

Zelf overmaken?

Wilt u zelf een betaling doen via internetbankieren? Vul dan het juiste betaalkenmerk in. Het IBAN nummer van Stad Holland Zorgverzekeraar is NL42ABNA0201100010.

Veelgestelde vragen

U vindt hier de veelgestelde vragen rondom het betalen van de premie en het eigen risico.

Naar boven